Nieuw op deze website:

Columns


Rimbaud
Column over het gevelgedichtenproject van de Leidenaar Ben Walenkamp dat zich inmiddels lijkt uit te gaan strekken tot Parijs. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie Leiden, 2 november 2011.

Edwin en zijn Mac
Column gewijd aan interview met fotograaf Edwin Weers over zijn voorliefde voor de iMac van Apple. Gepubliceerd op MacPlaats op 1 november 2011.

Graaiers
Ingezonden brief over de ondeugd van mensen om naar anderen te wijzen als het fout gaat en niet de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Gepubliceerd in de Volkskrant (Geachte redactie) van 25 oktober 2011.

Tweedehandsje
Column over de i-Phone van mijn oudste zoon, die hij tweedehands gekocht heeft en waar hij onafscheidelijk van is. Gepubliceerd op MacPlaats op 15 oktober 2011.


Jantje-van-Leiden
Over de uitdrukking 'zich er met een Jantje van Leiden vanaf maken', gekoppeld aan het tragische leven van Jan van Leyden. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie Leiden op 5 oktober 2011.

Fab Four op i-Tunes
Column over de strijd tussen Apple-computers en Apple van de Beatles, gepubliceerd op MacPlaats op 26 september 2011.


Kitty
Column over het 'Japanse' poesje Kitty, dat verdacht veel lijkt op de figuurtjes van Dick Bruna en inmiddels is uitgegroeid tot een miljoenenindustrie. Bruna laat het maar zo, ik begrijp niet hoe dat kan. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie Leiden op 12 september 2011.

Fietsen
Column over waaghalzerij met mountainbikes op YouTube, maar ook op de Breestraat in Leiden. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie, 29 augustus 2011.

 

Birds
Column over de Leidse meeuwencampagne, die met posters waarschuwt tegen het voeren van meeuwen. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie, 16 augustus 2011.

Dorp
Column over het rare verschijnsel dat ik bijna ieder jaar meer dan 1.000 kilometer rijd om op vakantie te gaan, ver van alle gedoe in Nederland, om in den vreemde vervolgens buren, kennissen en kennissen van kennissen tegen te komen. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie, 1 augustus 2011.
 
Straatkolk
Over het intrigerende woord 'straatkolk', een ander woord voor 'put'. Gepubliceerd op de website van Nieuwe Energie, 27 juni 2011.
 

 

 

Voor meer columns ga naar de volgende pagina
-- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 --Jan Dobbe Tekst, Redactie & Presentatie. Bedrijfsjournalistiek, bladcoördinatie, interimredactie, webcontent en digitale nieuwsbrieven, ghostwriting. In vrije opdrachten schrijf ik ook gedichten, columns en liedjes.