Nieuw op deze website:

Workshops

Regelmatig geef ik op maat gesneden workshops op het gebied van tekstschrijven. In overleg met de opdrachtgever stel ik een programma samen dat direct aansluit op de praktijk van de cursisten. 

Workshop gemeente Leiden
In mei 2016 gaf ik op uitnodiging van de gemeente Leiden een workshop aan professionals. Doel was gezamenlijk een mascotte te ontwerpen voor de Transformatie van het sociaal domein, waar anno 2016 een Umwertung aller Werten plaatsvindt. De mascotte moet smoel geven aan het proces waar men nu middenin zit. Dat was koren op mijn molen: ik heb ze laten dansen, schreeuwen, zingen en tekenen. Zie ook pagina Presentatie

Workshop columns schrijven
Workshop voor ca. 10 cursisten/cliënten van de GGD Hollands Midden in het schrijven van columns voor onder meer de Stadskrant Leiden en de website www.jekuntmeer.nl Onderdelen waren onder meer 'Wat is een column eigenlijk?', '10 tips voor het schrijven van een column' en 'Becommentarieer elkaars columns'. Februari 2014.

Workshop schriftelijke correspondentie (2 dagdelen) 
Workshop voor ca. 10 medewerkers van de afdeling Service & Informatie van de landelijke Dierenbescherming. Daarin veel aandacht voor valkuilen in schrijfteklijke communicatie, taal en stijl, hoofd- en bijzaken scheiden enzovoort. November 2013.