Nieuw op deze website:

Leven in de brouwerij

Met mijn 35 jaar ervaring op de planken als popzanger en presentator vind ik het leuk als organisaties me vragen om wat leven in de brouwerij te brengen. Bijvoorbeeld bij congressen of workshops. Om het ijs te breken, de geesten los te maken en een beetje plezier te maken.  Ik zing, spreek, interview, doe aan sneldichten-op-maat, enzovoort. Hieronder enkele voorbeelden...

TRAININGSACTEUR ROC LEIDEN
In december 2016 trad ik op als trainingsacteur in een van de de voorrondes van de internationale competitie Skills Heroes voor verpleegkundigen. Deze werd gehouden op het ROC Mondriaan in Leiden. Ik speelde een sombere ALS-patiënt, gedeeltelijk verlamd en verzwakt, die bijna niet meer kan praten. 


WORKSHOP GEMEENTE LEIDEN
In mei 2016 gaf ik op uitnodiging van de gemeente Leiden een workshop aan professionals in het sociaal domein. Doel was gezamenlijk een mascotte te ontwerpen voor de Transformatie van het sociaal domein, waar op dit moment een Umwertung aller Werten plaatsvindt. De mascotte moet smoel geven aan het proces waar men nu middenin zit. Dat was koren op mijn molen: ik heb ze laten dansen, schreeuwen, zingen en tekenen. Daar rolde bijgaande mascotte uit. Met dank aan Buro Brand Visuele Communicatie en Hugo Seriese voor het begeleiden van het tekenwerk.


ZINGEN VOOR DE RAAD VAN BEHEER IN SPANT! TE BUSSUM
Op zaterdag 9 januari 2016 trad ik tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Raad van Beheer (Nederlandse koepel rashondenverenigingen) in Spant! te Bussum op met een lied over houden van honden op de melodie van Elvis' Hounddog. De zaal ging lekker mee, met name in het solo-gedeelte, waarin ik ze liet blaffen en huilen...
Begeleiding werd verzorgd door de band van cabaretgroep MiER. (Foto: Ernst von Scheven)


SPREEKSTALMEESTER VOOR DIERENBESCHERMING

Op 22 oktober 2015 trad ik op als spreekstalmeester bij de presentatie/overdracht van een heel nieuw elektrisch wagenpark van de Dierenbescherming ter waarde van 2,7 miljoen euro. Plaats van handeling was het nieuwe asiel van de Dierenbescherming te Spijkenisse. Ik hield een inleiding en introduceerde en interviewde de diverse sprekers, waaronder Frank Dales directeur van de Dierenbescherming. 

SPREEKSTALMEESTER GEMEENTE WASSENAAR

Op zaterdag 20 juni 2015 was ik spreekstalmeester in de Langstraat in Wassenaar. In een tijdelijk ingericht bezoekerscentrum bood de gemeente Wassenaar zijn inwoners de gelegenheid hun mening te geven over de (nieuwe) bestemming van vervallen, voormalige koetshuis Den Deijl aan de Rijksstraatweg. Ik sprak het publiek toe in stijl en loodste geïnteresseerden naar binnen. Een succes. 

ZEEMEERMAN OVERHANDIGT SLEUTEL TOT PLOMPE TOREN
 
Op 17 april 2015 overhandigde ik in de rol van zeemeerman de sleutel tot de Plompe Toren in Burgh-Haamstede aan wethouder Van Burg van diezelfde gemeente.
In de Plompe Toren heeft Vereniging Natuurmonumenten een permanente expositie ingericht en die moest ludiek geopend worden. De zeemeerman speelt de hoofdrol in de legende over de toren.
Lees het artikel op de webite van Natuurmonumenten.
 
NIEUWJAARSQUIZ DIERENBESCHERMING

Op dinsdag 14 januari 2014 presenteerde ik de Nieuwjaarsquiz 2014 tijdens de nieuwjaarsviering van de Dierenbescherming. Het werd een fantastische middag, met fanatiek-enthousiaste teams, samen zingen en veel plezier.

THE HAGUE PEACE DAY
 
Op zaterdag 21 september 2013 leidde ik een internationale groep studenten met een flash mob for peace. Ik schreef een liedtekst samen met de studenten, repeteerde en voerde de act uit op De Grote Markt en in de Spuistraat in Den Haag. It was fun!

DEN HAAG DANST OP HAAGS UIT-FESTIVAL
Op zondag 8 september 2013 presenteerde ik het grote danspodium van Den Haag Danst op het Spuiplein in Den Haag. Daar konden duizenden mensen genieten van korte dans- en theatervoorstellingen van uiteenlopend karakter en sfeer. Een succesvol event, dat slechts even werd geteisterd door regen, waardoor er een paar acts uitvielen. Bekijk de compilatiefilm


ZINGEN VOOR WORLD PEACE
Op dinsdag 16 april 2013 leidde ik een workshop met internationale studenten van onder meer de Universiteit Leiden en de Haagse Hogeschool. De workshop moest leiden tot ideeën voor promo-activiteiten op World Peace Day (21 september) in het kader van 100 Jaar Vredespaleis. In een uur tijd maakten we een Peace-lied en brachten het met veel succes ten gehore. Uiteindelijk wordt het lied in de vorm van een flash mob op 21 september 2013 gepresenteerd!

PRESENTATIE LEIDSE STIJL #2
Op dinsdagavond 18 december 2012 werd in Nieuwe Energie Leiden de Leidse Stijl #2, de jaarlijkse kennis- en cultuurkrant voor en over Leiden, feestelijk gelanceerd. Ik trad daar op als spreekstalmeester en praatte het feestprogramma aan elkaar. Tevens was ik een van de auteurs van de krant. Kijk ook op de website van Leidse Stijl.RECORD REGENWORMDANSEN VOOR NATUURMONUMENTEN

  Op vrijdag 9 november 2012 deed ik een actie voor Natuurmonumenten als spreekstalmeester en inspirator. Met 150 basisschoolkinderen vestigden we het Nederlands record regenwormdansen in het kader van de OERRR-campagne van Natuurmonumenten. Het record: 415 wormen. Mijn kracht bij dit soort evenementen: ik verplaats me in de belevingswereld van de kinderen. Samen veel herrie maken, gekke dingen doen en in dit geval een eigen yell: OEOEOEOERRRRR! Natuurmonumenten was erg tevreden, en behalve de schrijvende pers besteedden het Jeugdjournaal en RTV Rijnmond aandacht aan het evenement. Missie geslaagd.


INTERACTIEVE PRESENTATIE SUCCESSEN DIERENBESCHERMING

Tijdens de Algemene Vergadering van de landelijke Dierenbescherming, op 23 juni 2012, presenteerde ik de regionale en landelijke successen van de vereniging met behulp van Powerpoint, persoonlijke interviews en een 'applausmeter' om zo het succes te kunnen belonen dat het het grootste en krachtigste applaus kreeg.

SJACCO IN NETWERKSTRIP
Als personage Sjacco in de eerste Leidse 'netwerkstrip', gemaakt door een team van UNIT-2, broeinest van zzp'ers in Nieuwe Energie Leiden. Maart 2012. 


PRESENTATIE GROENEVELDFESTIVAL BAARN (15.000 bezoekers)
Een levendige, interactieve en muzikale presentatie van het muziekpodium op het Groeneveldfestival, dat ieder jaar eind september wordt gehouden. Zingend artiesten aankondigen. Dat doe ik samen met m'n goede vriend en muziekmaatje Jaapjan de Back. De edities van 2008, 2009, 2010 en 2012 nemen we voor ons rekening.

Interactief dierengedicht op congres
Op zaterdag 29 mei 2010 trad ik op met een interactief dierengedicht tijdens een congres van de Dierenbescherming. Dit vond plaats in het Spant te Bussum. Met het gedicht vroeg ik het publiek (ca. 200 mensen) na een hele dag over dieren te hebben gepraat, nu de dieren zelf een stem te geven. Ik droeg een gedicht voor, dat uitmondde in een kakofonie aan geblaf, gemiauw, geblaat en geloei uit de mond van het publiek. Een doorslaand succes!
INTERACTIEF DIERENGEDICHT OP CONGRES

Op zaterdag 29 mei 2010 trad ik op met een interactief dierengedicht tijdens een congres van de Dierenbescherming. Dit vond plaats in het Spant te Bussum. Met het gedicht vroeg ik het publiek (ca. 200 mensen) na een hele dag over dieren te hebben gepraat, nu de dieren zelf een stem te geven. Ik droeg een gedicht voor, dat uitmondde in een kakofonie aan geblaf, gemiauw, geblaat en geloei uit de mond van het publiek. Een doorslaand succes!

PRESENTATIE LINTJESREGEN DIERENBESCHERMING 2005, 2006, 2008

Tegenwoordig heet dit evenement, dat rond Werelddierendag wordt gehouden, Dieren Gala. Bij drie edities was ik gangmaker en zong een zelf geschreven lied met het publiek.


PRESENTATIE VLIETPOP 2009, OPENLUCHTFESTIVAL LEIDSCHENDAM (12.000 bezoekers)
Bijna net zo leuk als zelf optreden is het presenteren van een popfestival. In juli 2009 deed ik de eerste van twee avonden op het Leidschendamse Vlietpopfestival. Overigens deed ik dat ook al een keer eerder, in 1986.

PRESENTATIE ACTUALITEITENQUIZ DIERENBESCHERMING 2007, 2008, 2009, 2010

Zelfbedachte, uitgewerkte en gepresenteerde actualiteitenquiz ten behoeve van het personeel van de Dierenbescherming en de Inspectiedienst van de Dierenbescherming.